Γιώργος Μπρεκουλάκης
Ψυχολόγος, Συνθετικός Θεραπευτής
Attached at the Heart Parent Educator
M.Sc. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου
Πιστοποίηση Attachment Parenting International

Εργασιακή Εμπειρία & Διδακτικό Έργο
Διατηρεί Ιδιωτικό Γραφείο ως Ψυχολόγος, ως Συνθετικός Θεραπευτής (Integrative Therapist) και ως Εκπαιδευτής Γονέων (Attached at the Heart Parent Educator) και παράλληλα συνεργάζεται με διαφορετικούς φορείς. Επίσης, εργάζεται ως Επιμορφωτής Ενηλίκων συντονίζοντας δημιουργικά σεμινάρια για την ανάπτυξη ενδοπροσωπικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων σε ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.
  
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι από τους πρώτους πιστοποιημένους εκπαιδευτές γονέων (Attached at the Heart Parent Educator) της Αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Attachment Parenting International (API) καθώς και συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas (APH). Σκοπός των API και APH είναι η προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την σημασία του ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού (secure attachment) και της συγχρονισμένης γονεϊκής ανταπόκρισης (sensitive responsive parenting) για την συναισθηματική ανάπτυξη ενός βρέφους, ενός παιδιού, ενός εφήβου.

Είναι Συνεργάτης στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο "Το Έρμα" που προσφέρει πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης στη δραματοθεραπεία και παιγνιοθεραπεία στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπείας (EAP).

Είναι Συνεργάτης στο Ψ- Δίκτυο Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας που απευθύνεται σε ανθρώπους που δυσκολεύονται οικονομικά (χαμηλόμισθοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες) και δυσκολεύονται να δεσμευτούν σε ψυχολογικές διεργασίες πολυετούς ψυχοθεραπείας.

Είναι Συνεργάτης στην Εταιρία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Melapus LTD που αποτελείται από Επαγγελματίες Ψυχολόγους και Ψυχιάτρους. Η Melapus LTD είναι πιστοποιημένη από την Ένωση Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδος (ΕΕΨΕ).

Εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται ως Υγειονομικός Ψυχολόγος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
. Είναι εγκεκριμένος Εκπαιδευτής Υγειονομικού Προσωπικού (ιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων) από την Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Αεροπορίας. Στον παρόντα χρόνο απασχολείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου ενώ έχει εργαστεί σε πλαίσια όπως η Ψυχιατρική Κλινική και σε άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου ασκώντας ψυχοδιαγνωστικό και θεραπευτικό έργο με νοσηλευόμενους και εξωτερικούς θεραπευόμενους και υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ιατρούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές και ειδικευόμενους ψυχιάτρους. 'Eχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυθεματικά συνέδρια τα οποία έχουν διενεργηθεί στο Νοσοκομείο της Αεροπορίας. Έχει υπάρξει μέλος της συντακτικής επιτροπής και αρθρογράφος στην διμηνιαία εφημερίδα του Νοσοκομείου της Αεροπορίας.

Διδακτικό Έργο

Είναι Εισηγητής Σεμιναρίων με θέμα "Κινηματογράφος & Ψυχολογία" στο Πρότυπο Κέντρο Κινηματογραφικών Σεμιναρίων "ΚινηματογράΦΩΣ"

Έχει συνεργαστεί ως Επιμορφωτής Ενηλίκων με το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο "Το 'Ερμα", την Attachment Parenting Hellas, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "Master Academy", την Αστική Εταιρεία "Ακαδημία Πολιτών", το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου- Αττικής και το Σχολείο Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου συντονίζοντας επιστημονικά σεμινάρια για εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Αλιβέρι- Ευβοίας, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Αίγινα και Σύρος. 'Eχει συνεργαστεί με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας συντονίζοντας ομάδες γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

'Εχει συμμετάσχει ως Επιμορφωτής Ενηλίκων σε συνέδρια/ημερίδες της LGBT Κοινότητας και έχει συνεργαστεί με τις LGBT οργανώσεις και συλλογικότητες "Πολύχρωμο Σχολείο", "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο", "Πολύχρωμοι Θεραπευτές" και "Proud Seniors Greece" στο πλαίσιο επιστημονικών δραστηριοτήτων.

Παρελθούσα Εργασιακή Εμπειρία

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος- Θεραπευτής σε Μονάδες αντιμετώπισης της ουσιοεξάρτησης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και ειδικότερα στο Εξωτερικό Ιατρείο Αντιμετώπισης της Ουσιοεξάρτησης του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και στην Διακλαδική Μονάδα Αντιμετώπισης της Ουσιοεξάρτησης στο Γουδή (Στρατόπεδο Βαρύτη). 

Έχει εργαστεί ως Στέλεχος Πρόληψης & Προαγωγής της Υγείας με εφήβους, μαθητές γυμνασίου, εφήβους που εγκαταλείπουν το σχολείο και εφήβους υψηλού κινδύνου στον Δήμο Ζωγράφου- Αττικής.

Επίσης, έχει εργαστεί ως ειδικευόμενος Ψυχολόγος με ζευγάρια και οικογένειες στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και ως ειδικευόμενος οργανωτικός ψυχολόγος σε τομείς επιλογής προσωπικού και δημοσκοπήσεων στις εταιρίες ICAP και V-PRC.

Ακαδημαϊκές Σπουδές & Διαρκής Εκπαίδευση

Έχει ολοκληρώσει βασικές σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι αριστούχος μεταπτυχιακών σπουδών "Οργανωτικής & Οικονομικής Ψυχολογίας" του Παντείου Πανεπιστημίου. Οι ακαδημαϊκές του σπουδές στην Ψυχολογία είναι με προσανατολισμό στην Κοινωνική Ψυχολογία (πτυχιακή και μεταπτυχιακή, διπλωματική εργασία). Είναι μέλος του Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου "Ο Αριστοτέλης".

Έχει παρακολουθήσει συστημικό, ψυχολογικό, τρόπο αντίληψης των αφηγήσεων ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας. Συνέχισε τις σπουδές του στην Συστημική Ψυχοθεραπεία παρακολουθώντας ένα τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Ατόμου, Ψυχοθεραπεία Ζεύγους, Οικογενειακή και Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Έχει ολοκληρώσει τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Συστημική Ψυχολογική Διάγνωση (Ιστορικό, Sentence Completion, Thematic Apperception Test, Rorshach Test, MMPI) στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Επίσης, έχει συμμετάσχει σε βραχύχρονες σεμιναριακές εκπαιδεύσεις σε διαφορετικά ψυχοθεραπευτικά αντικείμενα όπως: Narrative Therapy (Seminar Leaders: Jane Hutton, Yael Gershoni), Emotionally Focused Therapy (EFT, Sue Johnson), Art Therapy, Gestalt Therapy, Παιγνιοθεραπεία (Play- Filial Therapy). 

Επιστημολογική & Θεραπευτική Προσέγγιση

[βλέπε αρθρογραφίασεμινάριασυνέδρια, βιβλιοπροτάσεις, αρθροπροτάσεις]
Εφαρμόζει συνθετική προσέγγιση (integrative approach) σε συμπτώματα και αφηγήσεις ψυχικής υγείας και ψυχοπαθολογίας συνθέτοντας δεδομένα από την Κοινωνική Ψυχολογία (Social Psychology), την Αναπτυξιακή Κοινωνική Νευροεπιστήμη (Developmental Social Neuroscience), την Διαπροσωπική Νευροβιολογία (Interpersonal Neurobiology) και την Συστημική Επιστημολογία (Differentiation) που αφορούν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης (emotional intelligence) και της συνειδητής συμπόνιας (mindful compassion).

Σε ένα συνθετικό πλαίσιο προσέγγισης της ψυχικής υγείας και της ψυχοπαθολογίας έχει επιρροές στο έργο του από την χρήση του κινηματογράφου στην ψυχοθεραπεία και την Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy). Αξιοποιεί δημοσιευμένα αφηγηματικά εργαλεία αξιολόγησης και παρέμβασης όπως "Αφηγηματικό Εργαλείο Αναγνώρισης Συναισθηματικών Δεσμών", "Περιγραφή Εαυτού" και "Fiction".

Επιστημονικά Ενδιαφέροντα

Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η Διαπροσωπική Νευροβιολογία (Interpersonal Neurobiology) και η σύγχρονη Νευροεπιστημονική έρευνα (Affective Neuroscience) σχετικά με την συναισθηματική ανάπτυξη και ρύθμιση του συναισθήματος (emotion regulation) μέσα από τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις. Επίσης, ενδιαφέρεται για διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις στα ψυχολογικά φαινόμενα (πχ Open- Dialogue Approach, ψυχολογικές διεργασίες μειονοτικής κοινωνικής επιρροής) παράλληλα με τις παραδοσιακές, επιστημονικές, προσεγγίσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας και ψυχοπαθολογίας.

Είναι εξωτερικός συνεργάτης στο "Πολύχρωμο Σχολείο" (Rainbow School) που στοχεύει σε μια συμπεριληπτική εκπαίδευση σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και έκφρασης φύλου στη σχολική κοινότητα.

Είναι 
αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Περιοδικού Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας "animartists".

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα επιστημονικά πεδία.

Ενδιαφέρεται για συνθέσεις της Ψυχολογικής Επιστήμης με τον Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό Κινηματογράφο.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΥ
Νέο Σεμινάριο: When a Man loves a Woman
Σεμινάριο: Top Gun
Σεμινάριο: The Way We Were
Νέο άρθρο: La Famille Belier
Σεμινάριο: Φύλο & Σεξουαλικότητα
Σεμινάριο: Κινηματογράφος & Ψυχολογία
Σεμινάριο: Συναισθηματική Επικοινωνία Γονέα- Παιδιού
Σεμινάριο: Ανάπτυξη των Gay Ανδρών